Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 4 februarie 2014

"I am no expert, I do not know if the stamps are genuine or forgeries, buy your own risk"

Şi cu asta "s-a scos". Este ceea ce a postat în explicaţii loturilor un vânzător pe un portal de licitaţii online. Într-adevăr nu este expert, dar este totuşi departe de ceea ce se cheamă un novice.
Şi ca să vedeţi cum viaţa este o curvă (sensibilii să mă scutească), cei care vânează chilipiruri au mai dat odată cu mucii pe pereţi (click pe imagini pentru mărire).


Cele trei mărci "favoriţi" din 1866 (sau 1867, nu contează). Foarte frumoase, cu margini echilibrate şi aspect curat. Dar foarte... false, în opinia mea. Pentru ele s-au "luptat" 5 concurenţi, care au înaintat 9 biduri. Preţ final: 41 dolari.


Cei trei "favoriţi" din 1868, plus cel de 3 bani din 1870, oferiţi de acelaşi vânzător. Tot falsuri în opinia mea. S-au înfruntat 4 concurenţi care au înaintat 18 biduri, preţul final ajungând la 98 dolari.


"Bărbile" din 1871-1872. Şase piese la fel de false, ca şi cele dinainte. 7 concurenţi au înaintat 22 de biduri, piesele ajungând la un preţ final de 132 dolari.


"Bărbile" dantelate din 1872, aşişderea ca mai sus. 5 concurenţi au făcut ca preţul final să ajungă la 71 dolari, după 16 biduri.
Aşadar, pentru 16 piese (toate false în opinia mea) preţul final (fără cheltuieli de expediere şi alte taxe) a ajuns la 342 dolari, adică vreo 21 dolari şi o leacă. Halal afacere!

Şi pentru că viaţa e o curvă, în acest timp se puteau achiziţiona de pe acelaşi portal de licitaţii şi piese frumoase, poate cu ceva mai puţini bănuţi. De pildă:


Această marcă locală, zemstvă de 3 kopeici de la Soroca, cu o frumoasă eroare la textul "POCITÎ" din dreapta, oferită la 80 dolari şi nevândută.

Sau aceeaşi marcă de 3 kopeici de la Soroca, prezentând o deplasare destul de mare a culorii galben, oferită la 29 dolari şi rămasă tot nevândută.

Sau această scrisoare francată cu o marcă de 30 parale Principatele Unite, vândută cu vreo 88 dolari după numai 2 biduri.

Un comentariu:

  1. O nebunie!

    Foarte "simpatic" acest vanzator... ma intreb cand se va inchide robinetul...

    O seara faina Max

    RăspundețiȘtergere