Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 6 februarie 2014

Despre părerile împărţite

Îmi povestea cu câteva zile în urmă un cunoscut cât de nemaipomenit şi aprofundat este catalogul nostru din 1974 la prima parte (şi în special la mărcile clasice) şi cât de slab este el la perioada mai târzie. L-am întrebat, după ce mi-a spus părerea lui, dacă este sigur. Mi-a confirmat, iar eu i-am spus că părerile s-ar putea să fie împărţite.

Eu am impresia că perioada mărcilor litografiate are încă destule lucruri de povestit pentru un cercetător pasionat şi abil. Priviţi mărcile de mai jos cu puţin mai multă atenţie.


Nu vreau să se supere nimeni, dar încă sunt destule elemente de studiu rămase neacoperite. Problema nu asta ar fi, problema este că nu mai face nimeni studiu astăzi!
Există încă varietăţi de hârtie necatalogate în mod corespunzător. Compoziţia unor planşe este încă incertă. Utilizarea unor mărci la anumite birouri ar putea fi problematică. Nu există încă o catalogare judicioasă a retuşurilor. Să continui? O pot face.
Consider însă că cel mai bun lucru este să adoptăm o poziţie realistă şi să punem osul la treabă, pe româneşte.

2 comentarii:

  1. Salutare Max,

    De mult asteptam un articol ca si acesta. Imi pare rau ca vazatorul neamt nu dorea trimiterea si pentru Romania la piesa aceea cu retus spectaculos la 50 de bani. Este pentru prima oara cand vad asa ceva.
    Sper ca pana la sfarsitul anului sa post scrie cateva cuvinte despre marca de 50 de bani favoriti, pe baza unui lot mai insemnat pe care il studiez.

    Un articol interesant mi s-ar parea analiza tipurilor de efigii folosite pentru emisiunea favoriti din '69. Cred ca acest articol ar putea fi intocmit chiar si pe baza unor imagini culese din mediul online si apoi prelucrate cu un soft de specialitate.

    RăspundețiȘtergere