O scrisoare interesantă din epoca "spicului de grâu" mi-a atras atenţia acum câteva săptămâni:
Plicul (clic pe imagini pentru mărire) a fost expediat pe 15 ianuarie 1903 de la oficiul poştal situat la Palatul Regal, după cum arată şi cele două frumoase amprente ale ştampilei oficiului. Plicul (având antetul casei regale) a fost expediat la Londra în regim de trimitere simplă, fiind francat conform tarifului, cu o marcă de 25 bani "spic". Plicul a ajuns la Londra pe 19 ianuarie, dar destinatarul - ia-l de unde nu-i! Părăsise localitatea, aşa cum arată ştampila dreptunghiulară de pe verso ("Parti / Gone Away" - sic!), precum şi o a doua ştampilă a oficiului londonez, purtând legenda "Returned"). Apoi plicul a luat calea spre ţară, fiind vizibilă şi o ştampilă Bucureşti - Cursa 1, datată 5 februarie.
Piesa este relativ rară datorită ştampilei "Palat Regal - Bucureşti". M-aş fi aşteptat la un preţ mai mare pentru ea dacă aş lua în considerare adevărata "bătaie" purtată (23 de biduri), dar s-a vândut pentru numai 61 euro.
Salve Max !
RăspundețiȘtergereI-am urat La mulţi ani ! lui Ciprian Pardău , e ziua lui !
Ciao , o zi bună !
http://blogdedorna.wordpress.com/2012/04/24/ziua-mea/#comment-1174
Mulţumesc, Andrei!
Ștergerea. De remarcat mai întâi grija cu care au fost aplicate cele două ştampile rotunde "PALAT REGAL" pentru a nu se şterge data poştei, şi apoi ştampila "civilizată" cu Gone Away, care, în condiţiile de azi ne smulge un mic surâs...
RăspundețiȘtergereb. Dacă doar 25 de bani reprezenta costul unei trimiteri simple în Marea Britanie, ne dăm seama cam ce greutate (pe bune !) avea leul nostru pe atunci...
Corespondenţa plecată de la acest oficiu a fost puţină. Oficiantul avea timp berechet să-şi facă îndatoririle în cel mai scrupulos mod. :)
ȘtergereLa acea dată, leul românesc era la paritate cu francul aur.
Frumoasă piesă !
RăspundețiȘtergereTare sunt de acord!
Ștergere