Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 24 martie 2019

Cum se vinde la grămadă

Printre multele licitaţii pe care le văd zilnic pe portalurile specializate, două mi-au atras atenţia în mod special în ultim aperioadă. Personal am fost întotdeauna un mare amator al loturilor de genul acumulărilor, datorită posibilităţilor deosebite oferite penru studiu.

De această dată însă nu este vorba despre mărci româneşti, ci italiene. Primul lot pe care vreau să-l menţionez este un stoc de mărci introdus în pungi din plastic, într-un carton cu o greutate de 13,600 kg! Care arată cam aşa:


Cam ce conţine cutia şi la cât s-a vândut puteţi vedea descărcând acest fişier PDF (5 MB).

Celălalt lot este, la fel, o acumulare vrac de mărci italiene, cu o greutate de 11,200 kg.


Şi pentru acest lot am pregătit un fişier PDF (6 MB), care poate fi descărcat de aici.

De ce am făcut recenzia acestor două loturi? Pentru că o persoană m-a bătut la cap pe Facebook încercând să-mi vândă un lot de mărci străine moderne (câteva mii) (fără să ţină cont de avertizarea pe care o am pusă pe blog, cu roşu), crezând că deţine comoara supremă şi că se vor îmbogăţi şi nepoţii lui. Mda...

3 comentarii:

  1. Intr-un dialog al dvs cu cineva pe facebook era o situatie foarte ilustrativa pentru situatia actuala a filateliei .Persoana care va scria anunta cu o greu mascata bucurie ca a gasit in pod o cutie cu clasoare si materiale filatelice .Dvs i-ati raspuns (citez din memorie) aceasta situatie este nu o raritate ci este din ce in ce mai des intalnita . In putine cuvinte a-ti clarificat atat situatia actuala cat si trendul filateliei actuale .Sugestia era ca raportul colectiilor aflate in pod supra celor aflate cu pasiune in biblioteca se apropie tot mai mult de la un numar subunitar la unul supraunitar . Pacat ca nu toata lumea a citit acel scurt dialog .Acum pe Clubul Aerofilatelic Roman un domn incearca sa vanda un lot de 650 plicuri aerofilatelice . Momentul se inscrie cuminte in curentul general . Mult noroc doresc tuturor dar pesimismul rau ma incearca .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Situaţia este oarecum diferită, nu cred că este vorba despre trend, ci mai degrabă în ce a băgat fiecare banii.
      Fără niciun fel de supărare, pentru o categorie destul de limitată de piese (inclusiv aerofilatelie) cererea va fi mereu mare, iar preţurile ridicate.
      Din nefericire, mulţi amatori nu au reuşit să înţeleagă care este diferenţa între corespondenţele ceritabile, circulate prin poştă, şi realizările "speciale", cu ştampile ocazionale, de natură filatelică. Primele vor fi mereu comercializate la preţuri bune şi îşi vor găsi amatorii, în timp ce restul vor continua să zacă (la propriu) cu sitele (ba chiar cu miile, aşa cum am văzut prin licitaţii), fără să îşi găsească amatori.

      Ștergere