Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 2 octombrie 2017

Parcă îmi plac mai mult cele ştampilate

Aranjând în continuare mărcile aruncate prin clasoare de-a valma am dat şi peste perechile de mai jos.


Perechile nedantelate la mijloc nu sunt rarităţile de pe lume, dar sunt îndeajuns de atractive pentru colecţionarii specializaţi. Personal strângând cu precădere mărci ştampilate, cele trei perechide mai sus mi-au picat la ţanc pentru colecţia mea, în care aveam cu vreo două excepţii) numai perechi neştampilate.

Cele de 1½ bani şi 25 bani fac parte din tirajul imprimat pe hârtie netedă, gălbuie, cu filigran PR IV, în timp ce perechea de 1 BANI este din planşa 2, fără filigran.

3 comentarii:

  1. Fascinant cum nu multe lucruri sunt în filatelia Romănească !!!
    Mai,mai că mă îndeamnă să revin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este într-adevăr fascinant, este şi opinia mea! Emisiunile Spic de grâu sunt cele mai complexe din întreaga filatelie românească.

      Ștergere
  2. Citind de-a lungul timpului postările de pe blogul dvs, m-ați convins că este o serie filatelică demnă de toată atenția. Din păcate, lipsa timpului nu mi-a permis să realizez un material scris cu informații despre serie și aprecieri personale referitoare la aceasta, dar se află pe lista mea de priorități. O zi bună! Cătălin

    RăspundețiȘtergere