Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 3 octombrie 2017

Preţul final al unei serii bune nu m-a mirat

Ieri s-a încheiat licitaţia pentru o serie completă, neuzată, fără şarnieră din Expoziţia Generală cu supratipar "SE". Este una dintre seriile care apar rar în licitaţii în această stare (dacă mă gândesc bine, nu cred să fi văzut mai mult de patru-cinci serii în ultimii cinci-şase ani atât pe portalurile online de genul eBay şi Delcampe, cât şi în licitaţiile mari). Click pentru mărire.


Am mai scris pe blog despre această serie, mai bine zis despre supratiparul "SE": am îndoieli că multe din exemplarele întâlnite pe piaţa filatelică sunt autentice, plecând de la forma şi poziţia celor două litere de pe cele trei valori mari. Supratiparul de pe mărcile acestei serii îmi place însă. Seria a fost adjudecată la un preţ final de 225 lire sterline (după 28 de biduri).

Poate că aş fi sărit peste acest rezultat şi n-aş fi scris despre el dacă aş fi remarcat o anumită caracteristică la una dintre mărcile seriei. Click pe imagine pentru mărire.


Cred că este vizibilă caracteristica gumei penultimei mărci de pe rândul de jos: ea are un aspect dungat, rezultat din aplicarea neuniformă. Acest aspect al gumei a fost confundat de unii aşa-zis specialişti cu hârtia vărgată, lansând în spaţiul public trăznaia cu existenţa acestei "varietăţi" (nu spun cine, pentru că a făcut şi fapte bune). Înrealitate nu este o varietate de hârtie, ci numai un mod defectuos de aplicare a gumei.

2 comentarii:

  1. To confirm, the S.E. set shown is genuine overprint?

    Thanks,
    Mark

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi Mark,

      Without having the stamps in my hand, I tend to think they are original.

      Ștergere