Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 1 octombrie 2017

Microsemnul care trădează făcătura

La mai multe piese care poartă supratiparul M.V.i.R. în casetă - cu precădere la piese cu aşa-zise erori ale supratiparului - apare un microsemn la cadrul casetei care este vizibil destul de bine la examinarea cu o lupă cu putere de mărire medie. Clicl pe imagine pentru mărire.


Săgeata de culoare magenta indică poziţia microsemnului, concretizat într-o întrerupere a cadrului supratiparului sub litera i din M.V.i.R.
Dacă examinaţi cu atenţie şi celelalte trei supratipare, veţi constata că mica întrerupere a cadrului casetei se repetă.

Modul în care a fost confecţionată forma de tipar a supratiparului nu permite apariţia unor microsemne identice la casete alăturate, deoarece multiplicarea acestora nu s-a făcut clişeu cu clişeu, din câte cunosc. Spărtura cadrului casetei la supratiparele de la piesa ilustrată mai sus indică, în opinia mea, utilizarea unui clişeu unic pentru aplicarea frauduloasă a aşa-zisului supratipar în scopul păcălirii colecţionarilor neavizaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu