Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 11 iunie 2017

Piesă clasică de istorie poştală expediată din Sibiu

Plicul prezentat mai jos nu constituie vreo raritate nemaipomenită, dar am ţinut să vi-l prezint pentru că reprezintă un exemplu foarte frumos de trimitere internaţională din perioada clasică. El a figurat în oferta licitaţiei cu numărul 56 a firmei germane Potsdamer Philatelistisches Büro, care a avut loc la începutul acestei luni. Click pe imagine pentru mărire.


Plicul a fost expediat ca trimitere porto pe 31 martie 1851 din Sibiu la Londra. Pe faţă este vizibilă ştampila oficiului de expediţie, HERMANN(STADT) cerc dublu cu ornament stea. El a tranzitat prin Arad (2 aprilie), intrând apoi pe teritoriul german via WILHELMSBAHN şi AACHEN. Pe faţă a fost aplicată ştampila de origine "Aus Oesterreich" în cadru dreptunghiular cu tuş roşu. Pentru parcursul german, plicul a fost încărcat cu un porto de 3 Silbergroschen, iar la sosire a fost taxat cu 1 shilling şi 8 pence. Pe verso se pot distinge alte trei ştampile germane de tranzit.
De bună seamă, un asemenea plic ar avea un loc de frnte în orice exponat sau colecţie de istorie poştală sau de studiu al tarifelor şi rutelor poştale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu