Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 10 iunie 2017

Capete de bour la Briefmarken Fischer

Casa germană a organizat a 13-a sa licitaţie la mijlocul lunii aprilie a.c., prilej cu care a reuşit câteva rezultate interesante pentru unele loturi de potenţial interes pentru colecţionarii români.

Una dintre cele mai frumoase piese vândute în decursul ultimilor ani a fost celebrul "Zinnoberroter Merkur" din 1856:


Marca austriacă pentru ziare, un unicat neuzat cu margini mari, este una dintre rarităţile filateliei clasice europene. Ea a avut putere de circulaţie şi în teritoriile româneşti care aă făcut parte din fostul imperiu, devansând celebrele Capete de bour ca perioadă de timp pentru mărcile care au circulat pe actualul teritoriu al României. Bijuteria a avut un preţ de strigare de 20.000 euro, fiind adjudecată pentru 52.000 euro!

Revenim însă la mărcile moldovene Cap de bour.


Unicat al mărcii de 27 parale obliterat BERLAD MOLDOVA, margini mici, dar cadrul circular intact. Preţ de strigare: 1.200 euro, final 3.800 euro. Detaliile se pot afla din certificatul însoţitor.


Unicat de 54 parale obliterat JASSY MOLDOVA cu tuş roşu, margini mici pe trei laturi şi o margine lată în stânga, o marcă foarte frumoasă oferită la un preţ de strigare de 1.500 euro. Preţul final realizat: 2.600 euro.


Unicat al mărcii de 108 parale albastru pe roz, obliterat cu o amprentă aproape completă a ştampilei FOLTITSCHENI MOLDOVA 17/10 (o ştampilă rară pe prima emisiune). Marginile au lăţime medie, iar marca are un aspect foarte frumos pentru exemplarele de 108 parale cunoscute. Preţul de strigare a fost de 2.200 euro, realizând un preţ de adjudecare de 5.000 euro.

Una peste alta, sumele cu care au fost vândute aceste Capete de bour ar fi pe undeva pe la nivelul salariilor lunare ale unor bugetari ceva mai bine plătiţi. Indivizilor care tot lansează legende cu valori de sute de mii de euro ar trebui să li se arate obrazul, ca să mai termine odată cu minciunile şi manipularea doar pentru a obţine avantaje personale discutabile. Desigur că preţurile de mai sus se pot verifica în arhivele online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu