Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 5 iunie 2018

Preţuri spectaculoase pentru varietăţi la ocupaţia germană

La mărcile tip Germania purtând supratiparul "Gültig 9. Armee" s-au descoperit relativ recent exemplare aparţinând unor tiraje distincte ale uzualelor. Cine a fost mai interesat de mărcile germane ale perioadei ştie probabil că uzualele tip Germania cu filigran romburi au fost imprimate în mai multe tiraje succesive, care au fost încadrate în două grupe mari: tirajele aşa-zise "de pace" (sau "Friedensdruck"), iar cele mai târzii - tirajele "de război" ("Kriegsdruck"). Cunoscătorii pot diferenţia mărcile cu acelaşi nominal aparţinând celor două grupe după tipul hârtiei şi al gumei şi după aspectul tiparului.

În luna martie, la o licitaţie a unei case mari din Germania au fost oferite două astfel de piese. La data respectivă nu eram în cea mai fastă perioadă a mea şi am lăsat semnalarea pentru mai târziu. Astăzi, sortându-mi rezultatele licitaţiilor din ultimul semestru am dat peste mărcile cu pricina.


Prima valoare, cea de 10 Pfennig, a fost oferită cu un preţ de strigare de 1.500 euro, dar preţul de adjudecare (fără comisioane) a ajuns la 5.500 euro! Marca a fost însoţită de certificatul de originalitate cuvenit.


A doua valoare, cea de 20 Pfennig, a avut un preţ de strigare tot de 1.500 de euro, realizând un preţ de adjudecare de 4.800 euro (fără taxe şi comisioane).


Certificatul de originalitate a fost semnat de acelaşi expert german.


Poate că ar merita să vă uitaţi cu mai multă atenţie prin clasoare, plicuri şi alte locuri unde vă păstraţi colecţia. Cine ştie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu