Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 29 ianuarie 2016

Feriţi-vă de înşelătorii!

Aseară am dat pe portalul românesc Okazii peste o "piesă" străină, mai precis o reproducere după prima marcă poştală bavareză. Nefiind interesat de mărcile străine (dar nefiind nici dus cu pluta), mi-a sărit în ochi preţul exagerat solicitat de vânzător, un individ din Bistriţa după cum se recomandă singur (click pe imagine pentru mărire).


La prima vedere nu prea mi-a plăcut cum arată drăcovenia oferită de bistriţean, aşa că am mărit-o (click pe imagine).


Ei bine, la mărire se poate vedea foarte clar că "marca" bavareză nu este decât un decupaj dintr-o revistă ori un catalog de licitaţie, deoarece sunt perfect vizibile punctele de rastru ale unei fotografii imprimate în sistem offset.
Marca bavareză originală nu are asemenea puncte de rastru, fiind imprimată în tipar înalt (tipografiată). O simplă comparaţie cu ilustraţia oferită de un portal de licitaţii serios din Germania (uşor de găsit prin căutarea pe portalul Philasearch) scoate imediat în evidenţă diferenţa între reproducerea oferită fraierilor pe Okazii.ro şi piesa originală (click pe mărire).


Mai mult, exemplarul oferit de casa germană Christoph Gärtner este însoţit şi de două certificate de expertiză.


Vă recomand să manifestaţi precauţie când întâlniţi oferte dubioase.
Imaginile de mai sus sunt capturi de ecran luate în spaţiu public.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu