Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 4 noiembrie 2015

Falsuri ale unor clasice austriece

Am semnalat mai demult un anumit ID de pe eBay înregistrat în Olanda (iar!) care a oferit falsuri ale unor supratipare. O a doua menţionare a aceluiaşi ID am făcut-o din cauza unor falsuri ale celebrelor mărci austriece clasice pentru ziare Mercur (1851), o parte a lor purtând ştampile falsificate ale unor oficii din Transilvania.

Astă vară, acelaşi ID a mai "scos" nişte falsuri de acelaşi timp, două piese din lotul pe care l-a vândut purtând o ştampilă falsificată KRONSTADT tip E. Piesele cu pricina sunt primele de pe al doilea şi de pe al treilea rând (click pe imagine pentru mărire).


ID-ul care le-a oferit este cel din screenshot (click pentru mărire):


Piesele sunt falsuri evidente (deci nu se poate ridica întrebarea "oare ştampilele ar fi originale").
Ieri a început licitaţia cu numărul 154 al casei Ulrich Felzmann. Unul dintre cele mai frumoase loturi îl constituie un unicat neuzat al "zinnober Merkur". Piesa este certificată de Ferchenbauer, aşa că nu po texista dubii. Simpla comparaţie a detaliilor capului lui Mercur şi a celor din fundal lămuresc imediat situaţia.


Sfatul care a dat întotdeauna rezultate garantate: pentru amatorul care nu se pricepe soluţia garantată este să nu se "înfigă". Aproape toate poveştile de genul "şi dacă e totuşi bună" sunt fără valoare dacă nu te pricepi, iar şansele să plângi după banii aruncaţi sunt foarte mari.
Mai există însă şi cealaltă faţă a monedei. Cred că ştiţi vechiul proverb românesc: fiecare pasăre pe limba ei piere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu