Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 29 mai 2015

Circulaţie interesantă

Mai devreme s-a terminat una dintre licitaţiile pe care le mai urmăresc pe eBay. Nu aş putea spune că m-a mirat preţul final la care a ajuns pisa în cauză, deoarece poartă două ştampile destul de rare care lipseşte din cele mai multe colecţii, inclusiv din unele specializate şi mai avansate. Click pe imagini pentru mărire.


Ştampila mare, ovală a fost descrisă de Kiriac Dragomir în monografia "Ştampilografia poştală (România: 1822-1910)" sub codul SMR4a, fiind una dintre ştampilele mixte, tren -vapor utilizate pentru cursele poştale care făceau legătura între Ostende şi Constantinopol.
Pe verso, aplicată cu tuş violet, se distinge o ştampilă cu cerc dublu codificată de K.D. drept SMR15.
Datele sunt vizibile: 12, respectiv 13 mai 1896 (date care se încadrează în perioada de utilizare a mărcilor supratipărite). Mai jos puteţi vedea preţul realizat de acest plic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu