Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 2 martie 2015

Să mai scriu pe blog?

După ce în luna februarie am rărit destul de mult numărul articolelor publicate, am primit mai multe mesaje de la pasionaţii de filatelie decât m-aş fi aşteptat. Am fost întrebat direct dacă intenţionez să mă opresc şi dacă nu cumva voi închide blogul.
Nu, n-am de gând să-l închid. În ultima perioadă am avut unele probleme medicale care au fost mai importante decât blogul. Voi continua să scriu pe blog, în ciuda speranţei unor frustraţi că îl voi închide sau că mă voi opri.
Problema noastră cea mai mare (a colecţionarilor) este una pe care am tot pomenit-o în articolele mai vechi, şi anume aceea că mediul este poluat de o faună formată din bişniţari şi pseudo-specialişti care intoxică piaţa cu tot felul de prostii, gunoaie, făcături şi alte piese îndoielnice, cărora nu le convine în niciun chip să existe şi altfel de opinii decât ale lor. Iar când rămân fără argumente, unii mai apelează şi la atacuri la persoană, nefăcând altceva decât să demonstreze lipsa de educaţie şi caracterul de doi bani pe care îl au. Dacă-i spui vreunuia din Dorobanţi sau de aiurea că bate câmpii, păi ai pus-o, nene! Sunt câţiva care chiar au impresia că filatelia a început şi se va termina cu ei.
Ia hai să-i lăsăm pe cei care ne citesc să hotărască şi să nu ne mai dăm importanţi.

Voi continua să scriu. Cui nu-i convine, să fie sănătos. Dar voi încerca să îmi dedic mai mult timp studiului, pentru că avem încă destule subiecte (unele chiar la nivel fundamental) despre care s-au scris tot felul de chestii după ureche sau care nici măcar nu au fost abordate. Aşa că numărul articolelor nu va creşte prea mult. Sper însă că veţi fi mulţumiţi de calitatea acestora.

Iar cui nu-i pică bine ce scriu, atunci să mă scutească! Sunt milioane de bloguri pe lumea asta, nu îi obligă nimeni să vină aici!

Ar mai fi o problemă. Sub fotografia de sus, din antet, am scris un text de culoare roşie pe care unii nu vor deloc să îl ia în seamă.
Stimabile, dacă te interesează preţurile din licitaţii sau ce şi cine anume vinde şi cumpără, mişcă-te şi caută-ţi singur ce te interesează sau urmăreşte portalurile respective, că n-ai servitori!

8 comentarii:

  1. Buna seara,

    Vazind ca s-au cam rarit postarile imi era teama ca o sa renuntati la blog. Ma bucur sa aflu ca nu-i deloc asa !
    Zona vorbitorilor de limba romana este zona unde se achizitioneaza cel mai mic numar de lucrari de specialitate. Atita timp cit cea mai mare parte dintre colectionari si comercianti vor ignora acest aspect, aceasta "fauna" va continua sa existe iar indivizii care o compun vor continua sa dedice timp si energie pentru promovarea gunoaielor si a facaturilor.
    Personal, despre acest blog, am aceeasi parere ca la inceput: Util, Util, Foarte Util !
    Salutari si urari de bine din Roma

    RăspundețiȘtergere
  2. Salve, mail art are viitor ?
    Am participat cu un plic imprimat de mine, cu timbre românești actuale care a circulat ca scrisoare simplă din DRIDU LA ISTANBUL ! vizibil www.stops-caleidoscop.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună seara,

      Diversitatea preferinţelor este aşa de mare, încât îmi este imposibil să emit o părere calificată.

      Ștergere
  3. Gura lumii slobodă !
    Nu mor caii când vor câinii !
    Câinii latră, caravan trece !
    Mai dă-i în măsa pe cei răuvoitori !
    La treabă !

    RăspundețiȘtergere
  4. Hello,

    just wanted to say you are doing an excellent job, and I find your blog as one of the most interesting resources for Romanian stamps. It's not the quantity of posts, but the quality and finds you introtuce to us.

    So please, carry on, but remember to take care of your health as well.

    All the best from snowy central Finland,
    -keijo-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thank you very much for your kind words.
      I was happy to discover your blog, I've already put its link in my blogroll.

      Please, receive my best regards.

      Ștergere