Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 12 martie 2015

Războiul stătea să înceapă, dar filateliştii îşi vedeau de-ale lor

Câteaodată este bine că unele arhive se lichidează prin valorificare. Aşa ajung colecţionarii de astăzi să afle lucruri noi sau să identifice dovezile activităţii filatelice care completează în cel mai frumos mod istoria acestei frumoase pasiuni.

Printre ultimele piese identificate se află şi două cărţi poştale simple expediate de filatelişti români aceluiaşi destinatar, în Danemarca.


Una dintre piese a fost expediată din Iaşi, la sfârşitul lunii aprilie. Textul mesajului este uşor de parcurs datorită scrisului frumos şi îngrijit al avocatului Eduard Rîşcanu.


A doua carte poştală a fost expediată cam în aceeaşi perioadă, din Galaţi de această dată. În afara destinatarului comun cu prima piesă, şi subiectul pare unul asemănător, oferta vizând timbrele româneşti "de ajutor" (probabil că este vorba despre supratiparele "Timbru de ajutor" aplicate pe mărcile Carol I "gravate" şi "tipografiate").

Ambele cărţi poştale au tranzitat teritoriul austro-ungar, fiind cenzurate (prima la Timişoara, cealaltă nu-mi dau seama unde, n-am fost în stare să identific legenda de pe ştampilă rotundă).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu