Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 31 martie 2015

Iar am fost aspru criticat

Un domn despre care n-am auzit niciodată (adică în mod sigur nu am avut niciun fel de contacte şi cu care nu m-am întâlnit niciodată) s-a obosit să-mi lase un comentariu relativ lung, pe care nu l-am publicat pentru că m-a enervat foarte mult.

Domnul cu pricina a început să înşire în comentariu ce ar trebui eu să pun la dispoziţie (gratuit desigur) celor care se interesează de preţuri, de diverse lucrări scanate şi postate pentru a fi descărcate de gratuit de oricine, dar şi de "reordonarea" blogului după ordinea din cataloage, că el n-are timp să caute şi nu fac altceva cu blogul decât să-i încurc pe începători vorbind despre lucruri care le sunt de regulă necunoscute.

Există totuşi câteva articole în care am explicat din ce raţiuni am început să scriu pe blog. Desigur că puturoşii "nu au timp" să citească aşa ceva.

M-am săturat de câte ori am spus-o şi pe blog, şi pe portalurile de socializare: dacă nu te trage aţa şi nu ai chemare pentru aşa ceva, nu vei învăţa niciodată nimic. Dacă vrei bibliotecă, transpiră şi fă-ţi rost, cumpără-ţi, pentru că mai există şi drepturi de autor şi nu orice este gratuit. Iar dacă vrei consiliere sau expertiză, mişcă-ţi fundul la Ministerul Culturii şi cere să-ţi pună la dispoziţie, pentru că e obligaţia lor. Iar dacă ai treabă cu Federaţia Filatelică du-te pe pagina lor de internet şi lasă-mă pe mine în pace, pentru că de ani buni nu mai fac parte din niciun cerc sau club, afiliat sau nu la vreo asociaţie sau federaţie.

Ca fapt divers, mai există pe site-urile de socializare persoane care figurează ca membri în zeci de grupuri şi au sute de "prieteni". Cum reuşesc să ţină legătura cu ei - nu-mi pot închipui, dar e treaba lor. Dintre aceştia sunt destui care îmi cer prietenia, pentru a putea să mă toace la cap cu câte cinci-zece mesaje zilnic pe messenger (am păţit-o cu destui, dar apoi am învăţat şi eu cum stă treaba cu ei şi fac o vizionare scurtă pe paginile respectivilor). Când văd că cele mai straşnice "pasiuni" ale individului sunt gagica, grătarul şi maneaua, iar postările sunt făcute în orice limbă în afară de română - îi resping cererea. Totuşi mai există câte unul care are impresia că este cineva obligat să-l înveţe mersul pe jos şi folosirea batistei, pentru că altfel se consumă prea mult şi oboseşte. Fără supărare, astfel de persoane ajung să fie blocate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu