Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 17 februarie 2015

Circulaţie neobişnuită

Mărcile cunoscute sub denumirea purtată de către beneficiar - Cercul ieşenilor din Bucureşti - au fost destul de târziu catalogate în lucrările noastre. Ele sunt mărci care intră în categoria celor puse în circulaţie în scopul scutirii de taxe poştae, potrivit aprobării primite de către asociaţia în cauză.
Mai multe amănunte pot fi găsite în CMPR 1984 (Cornel Spineanu).

Acum vreo două săptămâni, un vâmzător înregistrat în Grecia a oferit pe un portal online o circulaţie mai rară purtând una dintre cele două mărci puse în circulaţie de către asociaţie. Click pe imagini pentru mărire.


Este vorba de un imprimat standard al asociaţiei, prin care se solicită contribuţii în vederea ajutorării refugiaţilor, expediat în regim de trimitere recomandată în septembrie 1944 din Bucureşti către o firmă din Constanţa. Destinatarul a refuzat la acea dată primirea misivei (probabil bănuia scopul imprimatului, iar situaţia de la acea dată nu era deloc una roză). Imprimatul a fost înapoiat cu retur expeditorului din Bucureşti.
Această piesă este una dintre puţinele pe care le-am văzut timp de mai mulţi ani. Ea a fost vândută pe portalul online cu pricina cu 119 dolari, după 4 biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu