Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 1 decembrie 2014

Aşa se munceşte în cercetare!

Am o stimă deosebită pentru colecţionarii care "transpiră" pentru a-şi valoriza colecţia şi nu pierd timpul cu chilipireala şi negustoreala de doi bani. Numai aceste persoane pot să se autodepăşească în permanenţă, să înveţe mai mult şi mai mult, să capete o experienţă solidă şi să-i determine pe alţi colecţionari să "pună osul la treabă".

În imaginea de mai jos este vorba de o încercare a unui colecţionar de reconstituire a planşei tipografice pentru marca de 20 centime Franţa din 1870, emisiunea provizorie cunoscută sub numele "Bordeaux". În afara frumuseţii aranjamentului creat de colecţionarul însuşi, m-am decis să vă prezint planşa şi pentru marca din mijloc de pe ultimul rând de jos, care poartă ştampila 5139 (cifre mari) a oficiului consular francez din Kustendje (Constanţa de astăzi).

Deşi se cunosc mai multe mărci din emisiunea Bordeaux circulate în Principate sau în Dobrogea (care aparţinea Imperiului Otoman la acea dată), ele nu sunt nici măcar amintite în literatura de specialitate românească. Click pe imagine pentru mărire.


Un comentariu: