Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 15 iunie 2014

O nouă categorie de făcături a apărut pe piaţa filatelică

"Vânez" de ceva timp nişte ilustraţii ale unor varietăţi la mărcile ruseşti mai vechi (care au circulat şi în Basarabia pe timpul imperiului ţarist), iar pentru asta răsfoiesc relativ des ofertele de mărci ruseşti făcute pe portalurile online.
Se pare că imaginaţia producătorilor de făcături este fără limite! Mai devreme am dat pe eBay peste un lot de făcături ordinare, care nu au niciun fel de acoperire. Este vorba de fiscale româneşti mai vechi, "supratipărite" cu ceea ce se vrea un ştemplu manual, realizat oarecum în stilul celor folosite după încheierea Primului Război Mondial în Ucraina, faimoasele "tridente". Aşa-zisul supratipar este însoţit şi de o milesimă (1939) pe o parte a lotului de făcături. Click pe imagini pentru mărire.


Atenţionare: acestea sunt FALSURI! FORGERIES! FÄLSCHUNGEN!

Vânzătorul făcăturilor este un negustor polonez cu foarte multe calificative (click pe imagine pentru mărire), este vorba de ID-ul city-collectables, înregistrat în Cracovia.


Culmea ridicolului este că pe o parte a fiscalelor se pot distinge anulări româneşti! Fără cuvinte, ce mai...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu