Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 3 decembrie 2015

Eroare frumoasă la Spic

Mă apucasem să scanez perechile, ştraifurile şi blocurile din valorile mici cu perfin-uri ADEVERUL pe care le aveam, pentru a face micul studiu anunţat pe Facebook. Tot sortând într-un clasor piesele cu perfin separat de cele fără, dau peste o pereche de 5 bani la care o marcă are o eroare spectaculoasă şi care este una tipică, repetându-se (cred că mai am cel puţin două unicate identice). Click pe imagine pentru mărire.


Eroarea apare la o marcă tipul III din planşa 3 (hârtie subţire, fără filigran) şi constă în deteriorarea clişeului în partea inferioară (marcată cu săgeţile roşii). O puteţi vedea mai bine în imaginea de mai jos.


Perechea a fost circulată în Bucureşti, la oficiul din Gara de Nord (după tipul caracteristic al ştampilei). Data este ilizibilă.
Abia aştept să le-ajungă rândul şi mărcilor Spic, să le iau serios la verificat! Verificaţi-vă şi voi clasoarele şi plicurile, cine ştie ce găsiţi.

©2015 Max Peter. Preluarea şi/sau republicarea prezentului articol şi/sau a imaginilor se poate face numai pe baza unui acord scris, prealabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu