Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 13 martie 2020

Scrisoare clasică bavareză expediată la Bucureşti

La licitaţia din septembrie 2019 a casei germane Heinrich Koehler a fost oferită o scrisoare foarte frumoasă, a cărei descriere a fost după cum urmează:

RUMÄNIEN: 1850/58, 1 Kreuzer rosa im senkrechten Paar, 6 Kreuzer braun und 9 Kreuzer maigrün, letztere in der linken unteren Ecke berührt, die 6 Kreuzer unten lupenrandig, sonst alle voll- bis breitrandig und farbfrisch, mit gMR "159" und sauber nebengesetztem Halbkreis "KISSINGEN 22 6" (1856) auf komplettem Chargé-Brief "mit Retourrecepisse" nach Bukarest in der Walachei. Das Porto setzt sich zusammen aus 9 Kreuzern Vereinsporto und 8 Kreuzern (= 6 Kreuzer CM) Weiterfranko, dazu kamen 12 Kreuzer für das Einschreiben und die Retourrecepisse, das in bar verrechnet wurde. Ein attraktiver und außerordentlich seltener Brief in sehr schöner Erhaltung. Fotoattest Brettl BPP (1992)


Din nefericire, la sosirea la Bucureşti nu a fost aplicată nicio ştampilă. Totuşi toate corespondenţele clasice expediate din Bavaria spre Principate sunt rare.

Scrisoarea a avut un preţ de strigare de 3.000 euro, realizând un preţ final de 3.600 euro.

Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    Sub povara stirilor actuale, postarea Dumneavoastra este o adiere de normalitate si chiar de rasfat. Va multumesc pentru mentinerea tonusului.

    Imi amintesc cu placere de fotografiile trimise in anii trecuti cu flori, probabil din gradina proprie. Eu locuiesc la bloc si vad doar pe geam pomii inforiti...Poate mai picurati putina culoare in griul cotidian.

    Va doresc sanatate,

    Cu respect,

    Liviu

    RăspundețiȘtergere