Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 22 septembrie 2018

Franţa, marca de 5 franci Napoleon utilizată la Tulcea

În ultima perioadă colecţionarii par să fie din ce în ce mai interesaţi de mărci franceze utilizate la oficiile consulare care au funcţionat pe teritoriul Principatelor Dunărene. Vă prezint o marcă utilizată la oficiul francez din Tulcea:


Din nefericire marca este defectă. Ea a fost oferită în cadrul licitaţiei cu numărul 155 a casei franceze Ceres Philatélie desfăşurată la începutul lunii iulie a.c.


Ştampila 5102 cu cifre mari este vizibilă integral datorită formatului mare al mărcii, lucru care nu se întâmplă atunci când este aplicată pe mărcile cu formatul uzual.
Potrivit unui inventar francez al exemplarelor cunoscute realizat pe la începutul anilor 2000, s-ar cunoaşte peste 30 de exemplare din marca de 5 franci purtând ştampile aplicate la Tulcea. Cu toate acestea, de mulţi ani este primul exemplar pe care îl văd.
Oficiul consular francez din Tulcea a avut rangul de birou de distribuţie, fiind deschis în noiembrie 1857. El a funcţionat până în aprilie 1879, serviciul fiind preluat integral de poşta română (primul oficiu poştal românesc din localitate s-a deschis în 1878).

Marca a avut un preţ de strigare de 100 euro, realizând un preţ final de 396 euro.

Un comentariu: