Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 21 septembrie 2018

S-a vândut unul dintre cele mai frumoase exemplare obliterate de 27 parale

Unicatul a fost oferit la licitaţia casei Dr. Derichs Cologne cu numărul 152, la sfârşitul lunii iunie a.c.


Este un exmemplar cu margini mari pe toate laturile (cadrul circular fiind neatins) şi nu are niciun defect, spre deosebire de marea majoritate a mărcilor de 27 parale din prima emisiune.
Tot spre deosebire de majoritatea exemplarelor obliterate, acest exemplar are o amprentă aproape completă a ştampilei BERLAD MOLDOVA 6/10, aplicată cu un tuş albastru care face un contrast frumos din punct de vedere estetic cu tiparul negru şi cu hârtia roz.
Raritatea exemplarului este amplificată şi de ştampilă, deoarece de la biroul telegrafo-poştal Bârlad nu au mai rămas astăzi (potrivit inventarului realizat de expertul german Fritz Heimbüchler) numai cinci exmplare, acesta fiind cel mai frumos dintre ele.
Marca a fost oferită la licitaţia din toamna anului 2008 a casei germane Kohler, înregistrând un preţ final de vânzare de 17.500 euro.
Casa de licitaţie din Köln face şi o comparaţie interesantă între mărcile de 27 parale (cu un tiraj final de numai 3.691 exemplare din care mai sunt cunoscute astăzi mult mai puţine) şi prima marcă a Saxoniei, vestitul "Sachsen-Drei" (una dintre rarităţile filateliei clasice germane, care a avut însă un tiraj mult mai mare).

Piesa a fost oferită la un preţ de strigare de 17.500 euro, find adjudecată cu 22.000 euro. Adică mult mai ieftin decât preţul unui "merţan" cu care se plimbă unii bugetari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu