Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 10 ianuarie 2018

Răspunsul domnului Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, la adresa Federaţiei Filatelice Române referitoare la proiectul Normelor privind circulaţia bunurilor culturale

Pentru că am fost una dintre persoanele fizice care au înaintat Ministerului Culturii observaţii la proiectul Normelor, FFR a avut amabilitatea de a-mi remite copia răspunsului dlui ministru Lucian Romaşcanu la observaţiile înaintate de Federaţie. Click pe imaginile de mai jos pentru mărire.


Nu am decât o singură observaţie de făcut pe marginea documentului. Invocarea termenelor de adoptare a reglementării nu ar trebui să intervină în niciun fel, deoarece nu i-a împiedicat nimeni pe funcţionarii din MCID şi pe membrii Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor să se încadreze în termenul prevăzut în Legea nr. 123/2017. Având destulă experienţă cu funcţionarii din alte ministere, ştiu cum se lucrează: abia atunci când se apropie termenele şi ajunge cuţitul la os.
Poate că a venit momentul "primenirii" unor salariaţi de pe acolo. Şi poate că nu ar strica să se facă şi un control pe probleme de management folosindu-se specialişti din afara ministerului.

Vă reamintesc faptul că pe marginea proiectului Normelor am înaintat prin e-mail MCID propunerile şi observaţiile publicate aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu