Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Despre falsuri ale Capetelor de bour în presa filatelică din 1874

Este vorba de un scurt articol publicat în numărul din ianuarie 1874 al revistei Le Timbre-Poste (editată de Moens). Ca autor al unor falsuri timpurii, existente la acea dată, este nominalizat un oarecare M. Rosemblum, fost amploiat al poştelor la Iaşi.


Se cuvine o precizare: tot circulă prin târg noţiunea de "fals de epocă", în viziunea unora (deformată de altfel) asemenea falsuri de epocă având o oarecare valoare.
Ideea este una complet eronată, fiind menită să golească buzunarele fraierilor. Falsurile sunt tot falsuri, indiferent de când datează, iar cu excepţia falsurilor Sperati (singurele creditate de experţi cu o oarecare valoare, dar numai atunci când sunt alăturate originalelor), orice alte falsuri nu au nicio valoare filatelică.

2 comentarii:

  1. "Rubens al filateliei" este o "marcă înregistrată" și probabil de aceea micilor sale opere de artă le este creditată valoarea pe piața de profil. Mi s-a părut interesant articolul și găsesc precizările dvs. ca fiind absolut necesare. Catalin

    RăspundețiȘtergere