Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 10 iunie 2016

WOPA şi mărcile poştale româneşti

Relativ recent, Poşta Română (prin Romfilatelia bănuiesc) a devenit membru al WOPA. Cred că nu sunt prea mulţi colecţionari români care ştiu cine este şi ce face această organizaţie (click pe imagine pentru mărire).


Administraţiile poştale membre sunt enumerate chiar pe pagina de start.


WOPA este o divizie a Biroului Filatelic din Gibraltar, iar scopul pe care şi-l propune este acela de a uşura şi a administra în acelaşi timp comenzile înaintate de colecţionari din toată lumea pentru achiziţionarea emisiunilor de mărci poştale noi, la valoarea nominală. O comandă este primită şi procesată de către WOPA, iar onorarea acesteia este făcută de către administraţia poştală a ţării de care aparţin mărcile comandate.

Fiecare ţară membră are propria secţiune în cadrul site-ului.


Aceasta este pagina rezervată mărcilor româneşti (click pentru mărire). Dacă vă interesează linkul direct, îl găsiţi aici.

Ca sumă finală de plată, la contravaloarea nominalelor achiziţionate se mai adaugă cheltuielile de manipulare şi expediţie, care variază în funcţie de administraţia poştală emitentă, potrivit tarifelor poştale din ţara respectivă.

În rândurile de mai sus nu am făcut decât o prezentare sumară. Celor interesaţi de mecanismele tranzacţiilor intermediate de către WOPA nu le pot spune mai mult. Nu ştiu dacă există vreo exclusivitate de vânzare în toată această afacere, dar nu cred.

Cel mai proaspăt membru al WOPA este Poşta Franceză.

Via Philatélie au quotidien.

Update

Despre acelaşi subiect a scris şi Cătălin, încă de anul trecut (dar cred că am uitat de articol), prima semnalare îi aparţine aşadar.

2 comentarii:

  1. https://blogdetimbrofil.wordpress.com/2015/11/04/romania-in-colectia-wopa/

    O seară bună vă doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună seara,

      Am făcut un update, cred că am scăpat din vedere articolul.

      Ștergere