Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 28 februarie 2019

Din Moldova, în Epirus

Licitarea a trei piese decursă în urmă cu două săptămâni mi-a atras atenţia prin destinaţia mai puţin obişnuită pentru corespondenţe plecate de pe actualul teritoriu românesc. Mai exact este vorba de trei trimiteri expediate din Iaşi către Janina (Ioannina), capitala regiunii Epirus, la acea dată oficiu poştal al Levantului austriac.


Prima trimitere este un plic expediat în perioada 1864-1866 (nu este datat) de la oficiul consular austriac din Iaşi, francat cu unicat de 15 soldi, emisiunea din 1864 a Levantului austriac. Plicul a făcut o escală în Triest, ajungând La Janina la aproape trei săptămâni de la expediere. Plicul a fost adjudecat cu 390 dolari.


A doua trimitere pare că are acelaşi expeditor (după scris), dar şi acelaşi destinatar (Michel Lambrino). De această dată plicul a fost francat cu 35 soldi (2×10+1×15 soldi), cu tranzit prin Viena şi Triest. Plicul a fost vândut cu 361 dolari.


Piesa a rteia pare să aibă acelaşi expeditor, destinatarul fiind tot Michel Lambrino. Plicul a fost expediat la ani buni de celelalte două, el fiind francat cu o marcă de 50 bani din emisiunea Paris, După data ştampilei româneşti JASSY de timp (10/1), cea mai timpurie dată posibilă nu poate fi decât ianuarie 1873, deşi pare că a fost expediată după adoptarea tarifului UPU. Plicul a fost expediat via Bucureşti - Constantinopol. Piesa a fost vândută cu 208 dolari.

Iată că atunci când urmăreşti licitaţiile online cu perseverenţă poţi avea norocul să dai şi peste piese mai bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu