Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 3 martie 2017

Francare mixtă după redirecţionare

Trimiterile poştale care au suferit un parcurs mai interesant sunt ceva mai atractive pentru amatorii de istorie poştală. În această categorie se încadrează trimiterile redirecţionate, datorită deplasării destinatarului spre altă locaţie. În situaţii de acest gen, serviciile poştale din mai toate ţările globului se străduiau pe vremuri să modifice traseul stabilit iniţial de către expeditor pentru a ajuta destinatarul să intre în posesia trimiterii.

Uneori, în cazul redirecţionării corespondenţelor spre terţe ţări de destinaţie, pot apărea francaturi mixte, realizate din mărci din mai multe ţări. Un astfel de caz vă prezint mai jos (click pe imagine pentru mărire).


Este o trimitere care nu este foarte prezentabilă, deoarece ea a fost deteriorată în timpul parcursului.
Plicul din imaginea de mai sus a fost expediat în iunie 1939 din Oradea la Londra, pe adresa unei domnişoare, fiind francat potrivit tarifului în vigoare cu o marcă de 16 lei. Odată ajuns în capitala Albionului, plicul a trecut prin cenzura britanică, iar pe o parte a muchiei cineva a aplicat o etichetă îndoită pe cele două feţe, a francat încă odată trimiterea cu o uzuală britanică, redirecţionând plicul către o nouă adresă aflată de această dată peste ocean, la New York în Statele Unite.
În timpul parcursului, plicul a fost deteriorat, iar la sosirea la New York i-a fost aplicat un sigiliu aparţinând USPS.

Starea piesei se pare că nu a încântat prea mulţi amatori, el fiind vândut pe un portal online cu 22 dolari americani.

2 comentarii:

  1. O piesa de asemenea redirectionata in licitatia Burda
    457
    Saturday


    F:2
    1907 Reg letter to Italy and several times redirected, finally adressed to Geneva in Switzerland, with Charles I., Mi.138, 137, 133, CDS IASI 17.Nov.07, blue arrival LITENI GARA 18.Nov.917, lot of other postmarks and GENÈVE 27.XI.07; good condition, some minor faults, interesting document

    RăspundețiȘtergere