Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 27 martie 2016

Semnalări

Un vânzător de pe eBay din Japonia (dacă nu greşesc) pe care l-am mai menţionat relativ recent într-un articol mi-a intrat din nou în atenţie din cauza unor aşa-zise facsimile (în fapt doar printuri ceva mai elaborate executate pe o imprimantă puţin mai performantă).

De această dată, facsimilele sunt cele ale unor varietăţi la mărci din emisiunea Expoziţia Generală din 1906 care nici măcar nu s-au semnalat a exista ca originale. Adică acestea:

Pentru un ochi avizat se distinge relativ uşor diferenţa mare între hârtia utilizată pentru facsimile şi cea a originalelor. Bine măcar că cel puţin aceste printuri sunt vândute drept ceea ce sunt, adică facsimile (click pe imagine pentru mărire):



O a doua semnalare se referă la o eroare de imprimare la o marcă din perioada timpurie a republicii, vândută recent. Este vorba despre o pereche verticală obliterată de complezenţă la care lipseşte o culoare:


Sub pereche se află o marcă normală, pentru comparaţie. Perechea se pare că a fost vândută cu un preţ interesant (click pe imagine pentru mărire).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu