Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 11 aprilie 2019

Clasice româneşti în licitaţii online

Ieri au avut termen limită trei licitaţii conţinând piese româneşti clasice. Rezultatele au fost destul de bune (pentru vânzători), în opinia mea preţurile finale fiind puţin cam ridicate atât pentru mărcile respectiv, cât şi pentru calitatea acestora (undeva sub medie).


Coală de 6 parale (neemisă) din emisiunea Principatele Unite, 1864 (click pentru mărire).


A fost vândută aproape la dublul ultimelor realizări pentru coli similare vândute în câteva licitaţii mari din ultimii doi ani.


Coală de 30 parale din aceeaşi emisiune, care prezintă însă (în afara colţului rupt) un pliu vertical, puternic, pe mijloc (şi din câte se poate vedea din fotografie, şi cu rupturi scurte ale hârtiei) (click pentru mărire).


Preţul final s-a situat cam la acelaşi nivel cu cel al colii precedente, care a fost unul nemeritat în opinia mea, din cauza defectelor colii.


Al treilea lot a fost compus din 36 mărci clasice, dintre care două din a doua emisiune. La o examinare atentă a mărcilor nu prea se poate identifica nimic deosebit, iar calitatea este undeva cam pe la medie sau chiar sub medie. Click pe imagine pentru mărire.


Acesta a fost preţul final, care se pare că a încântat cumpărătorul. Dacă marca de 80 parale se dovedeşte originală, preţul ar fi unul corect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu