marți, 6 mai 2014

Primul număr...

...al uneia dintre cele mai prestigioase periodice filatelice mondiale timpurii a văzut lumina tiparului în 1863. Spre cinstea noastră, pe coperta acestuia se regăsesc reproduse şi mărcile de 40 şi de 80 de parale din a doua emisiune Cap de bour, lângă alte mărci considerate astăzi printre rarităţile filateliei mondiale.
Încercaţi să vă gândiţi: cele două mărci moldovene nu aveau decât vreo cinci ani, erau "proaspete", cum s-ar zice.   :)))
Voi reveni.


4 comentarii:

  1. Bine, poate era euforia descoperirii unui domeniu nou, în care unii (deveniţi astfel filatelişti) se puteau regăsi şi îşi puteau îmbogăţi cufărul de cunoştinţe asupra lumii. Dar să vedem partea frumoasă a lucrurilor: înseamnă că încă de pe atunci filatelia mondială îşi punea speranţele în ţări precum România, fapt confirmat în deceniile următoare. Aştept continuarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate că pe jumătate aşa a şi fost. Dar combinând cu alte articole, studii şi publicaţii, mărcile moldovene au fost greu de procurat atunci, din cauza faptului că ele nu au avut o circulaţie internaţională, utilizându-se numai în interiorul principatului. Iar când s-au trezit colecţionarii că au existat pe aceste meleaguri mărci, ele fuseseră deja scoase din circulaţie.
      Ce să-i fac, pe vremea aia încă nu aveam de gând să scriu pe blog! :)))

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Urmează, timp să am numai de citit şi de selectat ceea ce merită.

      Ștergere