joi, 18 august 2011

Investitorii vor să ştie de ce are Poşta pierderi

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) îsi manifestă preocuparea faţă de declaraţiile lui Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, legate de acordul de principiu pe care Fondul Proprietatea şi l-a dat referitor la atragerea unui nou investitor la Poşta Română.


"Întotdeauna am apreciat modul în care Franklin Templeton, în calitate de administrator al Fondului Proprietatea, s-a implicat, într-o măsură mai mare sau mai mică, în administrarea societăţilor din portofoliul FP", se arată într-un comunicat al AIPC.
AIPC consideră că motivarea deciziei - fie ea şi de principiu - de a accepta diluarea deţinerii de 25% din Poşta Română ar fi o dovadă de transparenţă pe care administratorii Fondului Proprietatea ar arăta-o acţionarilor şi potenţialilor investitori.
"În condiţiile în care în Consiliul de Administraţie al Poştei Române este şi un reprezentant al Fondului Proprietatea, suntem de părere că, la fel ca şi în cazul altor companii din top 20 cele mai importante deţineri ale fondului, ar trebui publicate pe site-ul Fondului Proprietatea atât raportul pe anul 2010, cât si situaţiile financiare ale societăţii. De asemenea, considerăm că, pentru o companie care deţine o cotă de 80% din piaţa serviciilor de expediere interne, ar trebui să fie detaliate şi motivele care stau la baza pierderilor repetate pe care compania le înregistrează", se arată în comunicatul publicat de Amos News.

2 comentarii:

  1. Hai sa-ti spun o chestie din interiorul postei. Probabil ai remarcat, de ceva vreme la toate orificiile postale din tara gasesti si detergenti, lumanari, carnetele, etc pe care le vand la ghisee casierele. Ei bine, pentru aceste produse exista un post de agent de vanzari, platit bine, dar care nu exista fizic! Tare nu? Asta in timp ce personalul primeste 2 zile de concediu fara plata lunar si salarii micsorate ca sunt bugetari, normal.

    RăspundețiȘtergere
  2. George Secăreanu: Nu ştiam chestia asta. Sunt curios în structura cărei unităţi este: la nivel de regională sau la oficiile din localităţile mari? Înseamnă că (după deducţia mea), cineva are interes să-şi "bugeteze" comisioanele din vânzări (ălea acordate de furnizori, dar probabil nu pe factură). Că altfel nu-mi explic.
    Numai că e o chestie: Poşta nu se numără printre bugetari, nu primeşte nicio subvenţie de la bugetul de stat. Întreaga activitate se desfăşoară ca la orice societate comercială, dar cu obligaţii în plus datorită naturii capitalului, de stat.

    RăspundețiȘtergere