duminică, 27 martie 2016

Semnalări

Un vânzător de pe eBay din Japonia (dacă nu greşesc) pe care l-am mai menţionat relativ recent într-un articol mi-a intrat din nou în atenţie din cauza unor aşa-zise facsimile (în fapt doar printuri ceva mai elaborate executate pe o imprimantă puţin mai performantă).

De această dată, facsimilele sunt cele ale unor varietăţi la mărci din emisiunea Expoziţia Generală din 1906 care nici măcar nu s-au semnalat a exista ca originale. Adică acestea:

Pentru un ochi avizat se distinge relativ uşor diferenţa mare între hârtia utilizată pentru facsimile şi cea a originalelor. Bine măcar că cel puţin aceste printuri sunt vândute drept ceea ce sunt, adică facsimile (click pe imagine pentru mărire):



O a doua semnalare se referă la o eroare de imprimare la o marcă din perioada timpurie a republicii, vândută recent. Este vorba despre o pereche verticală obliterată de complezenţă la care lipseşte o culoare:


Sub pereche se află o marcă normală, pentru comparaţie. Perechea se pare că a fost vândută cu un preţ interesant (click pe imagine pentru mărire).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu