joi, 3 decembrie 2015

Eroare frumoasă la Spic

Mă apucasem să scanez perechile, ştraifurile şi blocurile din valorile mici cu perfin-uri ADEVERUL pe care le aveam, pentru a face micul studiu anunţat pe Facebook. Tot sortând într-un clasor piesele cu perfin separat de cele fără, dau peste o pereche de 5 bani la care o marcă are o eroare spectaculoasă şi care este una tipică, repetându-se (cred că mai am cel puţin două unicate identice). Click pe imagine pentru mărire.


Eroarea apare la o marcă tipul III din planşa 3 (hârtie subţire, fără filigran) şi constă în deteriorarea clişeului în partea inferioară (marcată cu săgeţile roşii). O puteţi vedea mai bine în imaginea de mai jos.


Perechea a fost circulată în Bucureşti, la oficiul din Gara de Nord (după tipul caracteristic al ştampilei). Data este ilizibilă.
Abia aştept să le-ajungă rândul şi mărcilor Spic, să le iau serios la verificat! Verificaţi-vă şi voi clasoarele şi plicurile, cine ştie ce găsiţi.

©2015 Max Peter. Preluarea şi/sau republicarea prezentului articol şi/sau a imaginilor se poate face numai pe baza unui acord scris, prealabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu