joi, 9 octombrie 2014

Preţ neaşteptat

Am urmărit  în ultimele zile evoluţia ofertelor făcute pentru o carte poştală militară postată pe un portal de licitaţii online. Este vorba despre o piesă circulată pe timpul celui de-al doilea război balcanic. Click pe imagine pentru mărire.


Cartea poştală nu poartă o ştampilă de plecare propriu-zisă, ci o ştampilă administrativă a Vasului Spital aparţinând Marinei Militare (presupun că a funcţionat numai unul la acea dată, într-ucât lipseşte orice numerotare sau denumirea unei apartenenţe la vreo (mare) unitate.
Există însă o ştampilă a oficiului poştal din Turnu Măgurele (cu data ilizibilă), precum şi ştampila mecanică de sosire utilizată la oficiul poştal central din Bucureşti, cu data de 15 iulie 1913.

Cartea poştală a obţinut în licitaţia online preţul de 153 dolari (după 8 biduri). Bănuiesc faptul că atractivitatea piesei a avut la cauză ştampila militară administrativă.


2 comentarii:

  1. Nu am citit postarea aceasta înainte de a posta la rândul meu câteva detalii referitor la piesă. Așa că prețul rezultă din interesul față de o corespondență plecată de pe un vas-spital cu echipaj de numai 31 persoane PLUS interesul celui de-al doilea bidder (pe care acuma sincer nu știu de ce-l interesa atâta cartea asta poștală :-) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nicio problemă, n-am nicio pretenţie. Mai bine este ca o astfel de piesă să fie semnalată de două ori decât să treacă neobservată.

      Ștergere