luni, 4 august 2014

Tot despre făcăturile aşa-zisei ocupaţii româneşti din Odesa

Ştiam că am citit articolul redat mai jos, dar nu mai ştiam sigur unde (uneori mi-e o lene teribilă să citesc luând concomitent notiţe, pentru că mă "fură" peisajul gândurilor datorită lecturii). Şi cum  (aşa cum vă spuneam şi în articolul precedent) mai că e o regulă ca atunci când cauţi ceva să găseşti altceva, căutând informaţii despre poşta militară am dat peste acest material semnat de Andrew Cronin în "The Post-Rider" nr. 42 din iunie 1898.

Cercetătorul explică cum au "luat naştere" făcăturile aşa-zisei ocupaţii din Odesa. Andrew Cronin a fost un colecţionar cu o experienţă deosebită şi care, peste toate, a trăit vremurile şi a cunoscut oamenii. Este, practic, o mărturie care nu poate fi contestată (decât poate de "specialiştii" de la Michel care au introdus făcăturile în catalog şi le-au atribuit o cotă absurdă; e firească de aceea suspiciunea unor colecţionari legată de un posibil act de corupţie comis de angajaţi ai casei de editură Schwaneberger).

Nu stau să traduc în limba română materialul pentru că limba engleză este limba de bază a internetului. Click pe imagini pentru mărire.


Aşa că cei care mai încearcă să vândă astfel de făcături se situează în postura unor distribuitori de falsuri împotriva cărora orice colecţionar interesat sau păgubit poate întreprinde măsurile prevăzute de legea penală şi civilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu