joi, 23 ianuarie 2014

Un fals pe care nu ţin minte să-l mai fi văzut

Mai devreme admiram loturile cu vechituri oferite pe eBay şi al căror termen a expirat. Unul din vânzătorii pe care i-am mai nominalizat în articole mai vechi din cauza pieselor contrafăcute sau cu potenţiale probleme a postat un lot de "clasice cu cotă mare", fără să exceleze în amănunte, că doar nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.
Lotul a fost vândut pentru o sumă relativ modestă, dar nu asta era problema pe care doresc să o semnalez, ci prezenţa în lotul cu pricina a unui fals pe care nu cred că l-am mai întâlnit.


Acesta este lotul în cauză (click pentru mărire; ochiul format poate distinge cu siguranţă cel puţin patru piese cu probleme sau de-a dreptul false).
Marca falsă la care doresc să mă refer este plasată central. Are desenul "favoritului" din 1868, valoarea nominală de 2 bani, dar culoarea mărcii normale de 3 bani din 1870 - lila.


În realitate nu a existat niicodată o marcă de 2 bani lila cu modelul "favoritului" din 1868. E bine de menţionat acest lucru, pentru cei cu mai puţine cunoştinţe,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu