duminică, 12 ianuarie 2014

O curiozitate simpatică

Am văzut piesa pe un portal online, oferită în acelaşi lot cu o altă curiozitate românească de către un vânzător din Egipt.


Blocul din imaginea de mai sus provine dintr-o coală care nu ar fi trebuit să ajungă pe piaţă şi care ar fi trebuit să fie observată de către CTC-ul Fabricii de Timbre. Totuşi ea a ajuns pe piaţa filatelică şi trebuie să recunosc că este destul de spectaculoasă. Linia orizontală de perfor a fost aplicată ori deplasat (decalat) faţă de coala tipărită, ori pur şi simplu s-a deteriorat în vreun fel (deşi nu îmi închipui cum s-ar fi putut întâmpla acest lucru, tehnic vorbind, deoarece nu prea au cum să "cadă" acele de pe o porţiune întreagă a ştanţei perforului).
Din această cauză, (cel mai probabil) o coloană întreagă de mărci din coala respectivă a ajuns pe piaţă numai parţial dantelată orizontal. Astfel de curiozităţi se pot întâlni la uzualele Ferdinand - cap mare (tirajul imprimat la tipografia Sfetea, pe hârtia de război). Este prima dată când văd dantelarea parţială la timbre taxa de plată - asistenţa socială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu