sâmbătă, 7 decembrie 2013

O frumuseţe de la Târgu Mureş, mâine, la Austrophil

Casa H. D. Rauch desfăşoară mâine o nouă licitaţie (cea cu numărul 161). Am "frunzărit" astăzi ofertele, în căutarea veşmicei aşteptate piese nemaipomenite. N-am găsit-o, dar ca să-mi clătesc privirea cu câte ceva frumos am reuşit.
De pildă formularul de mai jos (click pentru mărire), o înştiinţare despre vizita unui reprezentant al firmei. Este o tipăritură extrem de frumoasă, care mai este pe de-a supra şi frumos francată, dar şi frumos obliterată.


Tariful de 2 kreuzer corespunde unui imprimat expediat până la Sibiu. Piesa are un preţ de strigare cam măricel (cred că atât posesorul, cât şi casa de licitaţie s-au cam aruncat în sus): 800 euro! O fi piesa una rară, dar cred că este cam mult. Vom vedea realizările.

Aceasta este o altă piesă frumoasă, o ştampilă clară şi centrată din Bucovina, Iacobeni, aplicată pe o marcă de 6 kreuzer din emisiunea 1850, tipul III pe hârtie de mână (cu fragment de filigran). Preţ de strigare: 70 euro.


De la emisiunea 1867, acest mic fragment purtând un bloc de patru al mărcii de 2 kreuzer ("grober Druck") obliterat cu două ştampile cu cadru octogonal ARAD AJÁNLOTT (= recomandat) are un preţ de strigare de 100 euro.

Oferta cuprinde şi alte piese austriece frumoase. Dacă sunteţi interesaţi, aruncaţi o privire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu