miercuri, 4 septembrie 2013

Scrisori din perioada clasică circulate în Ardeal

Piesele de mai jos nu sunt rarităţi în niciun caz. Sunt piese relativ obişnuite de corespondenţă, dar le-am selectat pentru a vi le prezenta pentru că sunt toate frumoase şi atractive.
Scrisorile sunt disponibile în cadrul ofertei făcute la proxima licitaţie (nr. 38) a casei Darmstädter din 7 septembrie a.c. Dacă vă interesează preţurile de strigare, ţineţi mouse-ul pe imagini şi urmăriţi ce vă apare în bara de stare a browserului.

Aceasta este o scrisoare simplă expediată (în perioada iunie 1850 - ianuarie 1858) de la Braşov la Sibiu. Ştampila de plecare aplicată la Braşov este superbă: în poziţie verticală, nemişcată, perfect lizibilă.

Iată o scrisoare simplă expediată loco, în Sibiu (în perioada 1858-1861). Francaturile simple cu marca de 3 kreuzer negru din emisiunea 1858 nu sunt chiar comune.

Imprimat expediat din Arad la Cluj. Tipăritura a fost doar îndoită, iar la exterior s-a scris adresa destinatarului şi s-a aplicat francatura (o marcă de 2 kreuzer din emisiunea 1861). Francatura nu este rară, dar nici prea comună.

Scrisoare simplă expediată de la Turda la Cluj. Tariful de 5 kreuzer a fost realizat prin aplicarea a câte unei mărci de 2 şi respectiv 3 kreuzer din emisiunea 1861.

Cu astfel de piese (care nu sunt nemaipomenit de scumpe) se pot realiza colecţii deosebit de spectaculoase, care au un mare avantaj: oferă lichiditate (adică la nevoie se pot vinde relativ repede).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu