joi, 11 iulie 2013

Sub ultimele raze ale zilei

Pe deasupra capului încep să se adune nori de ploaie. Zvonerii de la meteo ne-au ameninţat iar cu "fenomene" până sâmbătă. Dar la orizont, spre Apus, cerul continuă să fie senin-oglindă, iar marele Ra aşterne în grădină o pătură caldă, plină de blajin.
În faţa ferestrei de la birou am o mică laviţă lipită de gard, pe care se odihnesc câteva ghivece. Nu-mi vine să-mi cred ochilor ce daruri îşi etalează un trandafir japonez cu floarea bătută! Nu m-am putut abţine să nu-l onorez cu câteva instantanee.



În alt strat, de ieri s-a deschis o altă minune şi n-am putut să o "iert" nici pe ea, umbra începuse deja să o cuprindă de jos în sus.


Mi s-a părut că văd cu coada ochiului ceva "murdar" în viţă. Era doar un flăcăiaş cam grăbit, poate datorită zilelor călduroase...


Să aveţi o seară frumoasă, prieteni!

8 comentarii:

  1. Ce culori vii!
    Ai si un balansoar in gradina ?

    RăspundețiȘtergere
  2. pornisem un comentariu şi cred că nu l-am ami finalizat.

    voiam doar să-ţi spun că nu am mai văzut niciodată astfel de culoare de trandafir. şi nici trandafir n-o să mai văd, că maya l-a rezolvat pe cel pe care îl aveam, în semn de "apreciere"... singura floare cu care nu s-a împăcat defel şi în preajma căreia îşi trezea pasiuni de arheolog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu n-ai trandafir, dar ai Maya. Eu n-am Maya. Se pare că pe toate nu le putem avea.

      Ștergere
  3. Bună Max!
    Superbe imagini dar trandafirul japonez m-a dat gata!
    Un weekend cât mai frumoas îți doresc,Max!

    RăspundețiȘtergere