miercuri, 29 mai 2013

Bobul lăsat fără zăpadă

O varietate interesantă la o emisiune din perioada republicii populare a fost oferită recent pe un portal online. Este vorba de marca de 40 bani din emisiunea dantelată "Sporturi de iarnă" (din 1961 - cea dantelată, pentru că a mai existat şi o emisiune nedantelată, în culori schimbate).
Pe timpul imprimării, o parte a colii a fost pliată, iar una dintre cele două culori ("zăpada") a fost imprimată pe spatele colii (click pentru mărire).


După imprimare, coala a fost dantelată fără a se ţine seama de pliul existent în colţ.
Partea interesantă vine după aceea: fragmentul respectiv provine dintr-o coală care a fost obliterată de complezenţă. După cum se poate vedea, obliterarea de pe marca imprimată parţial a fost făcută după "îndreptarea" colii. Aşa că este exclusă scuza că defectul nu ar fi fost observat. Cu toate acestea, coala cu pricina a fost difuzată la vânzare către filatelişti. Halal CTC!
Fragmentul de coală a fost vândut cu 60 de dolari, fără a fi mare "bătaie" pe el. El a fost montat pe o pagină de album, unde au fost înscrise şi explicaţiile referitoare la povestea pliului de hârtie, plus o fotocopie a piesei desfăcute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu