joi, 31 ianuarie 2013

Asta înseamnă concurenţa adevărată

De câteva zile vă tot semnalez piese dintr-o licitaţia care se va desfăşura luna viitoare.
Ei bine, în acea licitaţie se va desface o importantă colecţie de marcă turcească, începând cu piese deosebite din perioada prefilatelică şi continuând cu piese extrem de frumoase din emisiunile Tugra şi Duloz.
În aceeaşi zi de deschidere a acestei licitaţii, o altă casă filatelică europeană importantă, David Feldman, deschide o licitaţie care are ca obiect desfacerea tot a unei colecţii de marcă clasică turcească, prima emisiune - Tugra.
Neputând sta indiferent când aud de perioada clasică din Levant am şi luat-o la "puricat"; mi-a sărit în ochi una dintre cele mai frumoase piese cunoscute la nivel mondial, o adevărată bijuterie a filateliei clasice turceşti şi nu numai, ci şi europene (click pentru mărire).


Este vorba de cea mai mare unitate neuzată cu tête-bêche la marca de 2 piaştri negru pe albastru (prima emisiune Turcia), un bloc de 28 de mărci conţinând 14 perechi întoarse. Este una din piesele de referinţă la perioada clasică a Turciei. Preţul de strigare este pe măsura piesei: "numai" 80.000 euro.

2 comentarii: