joi, 18 octombrie 2012

Câteva clasice româneşti

În ultimele zile au mai apărut câteva loturi de clasice româneşti în licitaţiile online. Cele mai reprezentative le-am notat pentru a vi le prezenta.

Unul dintre negustorii care se pare că au desfăcut colecţii de mărci româneşti a oferit de curând câteva exemplare din a doua emisiune Cap de bour. Cred că persoana nu este chiar necunoscătoare, deoarece înaintea acestor piese a mai oferit un unicat de 80 parale neuzat care nu prea mi-a plăcut (nu s-a vândut, nu am fost sigur nici că este bun, nici că este fals, iar imaginea nu mi-a permis să trag o concluzie; uneori nu te poţi pronunţa fără un studiu aprofundat nici măcar cu marca în faţă).

Unicat de 5 parale cu cadrul spart. Au fost doi amatori, marca vânzându-se cu 140 dolari.

Cele două unicate, de 40 şi 80 parale nu s-au vândut. Dacă marca de 40 de parale pare a fi pe hârtie albăstruie, cea de 80 parale m-a lăsat în ceaţă (scanul vânzătorului este prost prelucrat, imaginea a fost compresată cu un factor mare) şi nu mi-am putut da seama ce fel de hârtie are (în descriere nu a fost menţionat, probabil că omul nostru s-a gândit să lase la latitudinea eventualilor amatori stabilirea acestui "amănunt"). Bănuiesc că s-ar putea să fie pe o hârtie gri-albăstruie (care nu este cea rară, este mult mai comună decât cea albăstruie, care este extrem de rară în stare neuzată - practic este cea mai rară marcă românească, cunoscându-se mai puţine exemplare chiar decât oricare din valorile primei emisiuni Cap de bour).

Un lot de litografiate obliterate s-a vândut foarte convenabil, în opinia mea: 34 dolari, cu numai un singur bid (poate tocmai de aceea). Mărcile nu mi s-au părut din categoria rupturilor, dar nici nu excelează vreuna la frumuseţe. Pentru cineva cu un buget redus, achiziţia acestui lot ar fi fost o afacere bună (sub 2 dolari bucata).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu