marți, 4 septembrie 2012

Poştă aeriană timpurie

Plicul de mai jos a fost oferit pe un portal de licitaţii online. Nu a avut cine ştie ce realizare, dar piesa (în ciuda faptului că este în mod evident una filatelică) a fost efectiv circulată prin poştă, iar calitatea ei este una ridicată, păstrându-se excelent (click pe imagini pentru mărire).


Plicul a fost achiziţionat cu numai 23 de euro.
În ciuda faptului că în România a existat o puternică mişcare aerofilatelică (şi mai există încă pasionaţi ai acestei categorii de piese), toate cataloagele publicate s-au mărginit la o simplă listă a zborurilor şi a ştampilelor. Nicio lucrare nu a tratat problema şi din punctul de vedere al francaturilor şi tarifelor (poate doar manualul de tarife publicat de C. Marinescu acoperă zona), şi stăm tare prost cu ilustrarea.

4 comentarii:

  1. a. Am rămas plăcut impresionat de acurateţea aplicării timbrelor, a etichetelor de POŞTĂ AERIANĂ şi a ştampilelor.Găsesc că avem de-a face cu o "bijuterie" în materie.Mi-aş fi dorit şi eu o asemenea "piesă" de colecţie!
    b. Gravura reprezintă un "Junker G24", avion de transport trimotor, conform http://www.istoria-geografia.com/2012/02/istoria-aviatiei-de-la-montgolfier-la.html
    Mulţumesc pentru interesanta postare şi vă doresc o seară bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am remarcat şi eu calitatea bună în care s-a păstrat plicul.
      Se pare că zborul de la Bucureşti la Nürnberg şi apoi până la Braunschweig s-a efectuat chiar cu acel model G24 Junkers.
      Vă mulţumesc pentru urare, la fel vă doresc şi eu!

      Ștergere
  2. Salve Max !
    Dacă cunoști pe cineva care are nevoie de imagini cu circulații de poștă aeriană pot să ajut. O piesă de poștă aeriană spre Germania cu Jamborea Națională cu supratipar mi se pare frumoasă . Expeditorul este W.Karnbach iar destinatarul este R. Crome. Îți spun ceva numele acestea ?
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te salut, Andrei. Nu ştiu pe nimeni care umblă după asemenea imagini.
      Îmi pare rău, numele nu-mi spun nimic.

      Ștergere