sâmbătă, 4 august 2012

Francatură frumoasă din Bucovina

La licitaţia "rotundă" (purtând numărul 50) a casei Deider am remarcat piesa de mai jos (click pentru mărire).


Este vorba de un plic expediat din Tărăşeni la Siret, în septembrie 1883. Francatura bicoloră şi multiplă (4x2+4x3 kreuzer din tirajul "feiner Druck" 1867, care a circulat numai în Bucovina, nu şi în fosta Ungarie) corespunde tarifului pentru o recomandată. Ne putem da seama că este o piesă rară şi dacă ne uităm numai la numărul recomandatei: 126.
Ştampila TERESCHENY este catalogată de Wilhelm Klein sub nr. 5182b, acordându-i-se 120 de puncte (dintr-un foc avem aici 360 de puncte, la care se adaugă francatura, extrem de frumoasă şi rară ea însăşi).
Piesa a fost oferită la un preţ de plecare de 280 euro. Nu m-am învrednicit să văd cât a realizat, dar în opinia mea o astfel de piesă merită pe puţin 400 de euro.

2 comentarii:

  1. Salve Max!
    Deoarece ne faci prezentari de piese oferite la licitatii, te rog trge cu ochiul si aici

    http://www.sandafayre.com/countries/estonianstamps.html

    Am piesa din lotul 6031 (Michel2A,SG2a) pe fragment de plic , cu jumatate de stampila pe care se vad mai multe detalii decat la piesa de mai sus.

    Preturile de la aceste licitatii sunt reale sau se asteapta pestisorul prostut ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marea majoritate a preţurilor de la această casă britanică sunt trase de păr, adică mai de-a dreptul, sunt cu mult peste media practicată pe continent.
      Ai intuit bine, Andrei. Dar îţi poţi da seama uitându-te la România. Compară cu preţurile realizate pe eBay pe care eu le prezint mai mereu.

      Ștergere