duminică, 3 iunie 2012

Noutăţi de la Quark: QuarkXPress 9.3 Update, plus tutoriale

Chiar de Ziua Copilului, Quark a făcut un frumos cadou utilizatorilor săi (era să spun copiilor...  :D ). A devenit disponibil pentru descărcare şi instalare gratuită noua versiune 9.3 a cunoscutului software destinat publisher-ilor profesionişti.



Printre noutăţile introduse de această versiune sunt:

• posibilitatea exportului unui layout pentru tableta Kindle de la Amazon;
• introducerea suportului pentru table de materii în formatul ePub;
• îmbunătăţiri şi eliminarea unor buguri în procesul de generare a fişierelor de tip ePub;
• rezolvarea unor probleme referitoare la rearanjarea paginilor unui layout, previzualizarea fişierelor de tip EPS şi PDF incluse în casete de imagine, plus multe altele mai minore;
• optimizări realizate pentru îmbunătăţirea stabilităţii lucrului cu diversele tipuri de layout-uri, inclusiv în cadrul App Studio.

Posesorii oricărei versiuni 9.x a QuarkXPress pot descărca şi instala gratuit acest update, pentru OS X de la Apple sau pentru Windows, de aici, bifând opţiunile necesare (QuarkXPress > [Sistem de operare] > Updaters). Download-ul se face gratuit, după înregistrare (dacă aveţi deja un cont, logaţi-vă înainte).

Pentru cei interesaţi, puteţi urmări subiectele postate pe forumul oficial al Quark referitoare la eventualele probleme apărute şi/sau rezolvate. După descărcarea update-ului, vă recomand parcurgerea fişierului Readme.pdf, pe care îl puteţi găsi în arhiva descărcată.

Ajungând la partea de tutoriale, Quark a avut amabilitatea de a pune la dispoziţia utilizatorilor câteva fişiere video extrem de interesante. Le voi reda şi eu, mai jos.

O scurtă prezentare a noilor facilităţi de export pentru tableta Amazon Kindle este, cred eu, foarte sugestivă.



Cum putem publica o aplicaţie pe iTunes, generată pentru vizualizarea pe tableta iPad? Matthias Günther, Senior Product Manager al QuarkXPRess ne prezintă o veritabilă lecţie de aproape o oră, pe care o recomand cu căldură oricărui persoană interesată de generarea de astfel de aplicaţii.



Vizionare plăcută şi succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu