marți, 8 mai 2012

Varietăţi la emisiunea "Cluj"

Am selectat doar trei piese comercializate în ultima perioadă pe eBay, deşi numărul acestora a fost mult mai mare (dar relevanţa lor nu a fost una deosebită, în opinia mea).

O primă varietate este una combinată: cunoscuta eroare BAN I la marca de 20 bani Carol, în pereche cu o marcă normală, dar ambele piese prezintă un abklatsch vizibil al supratiparului pe verso. Deşi nu a fost "bătaie" pe această piesă (nu a existat decât un singur doritor), perechea a fost vândută cu 157 dolari.

O varietate interesantă a apărut la această marcă (Parlamentul, 1 leu): recto-verso parţial al supratiparului, cauzat de un pliu al colii de mărci. Pe faţă se distinge, la marca superioară stângă o imprimare parţială a monogramei din supratipar (cer scuze pentru calitatea slabă a imaginii, se pare că vânzătorul a folosit un aparat digital, nu un scanner). Blocul a fost vândut, după 7 biduri, cu 113 dolari.

A treia piesă este o varietate frumoasă, supratipar răsturnat pe Casa de economii. Este o varietate destul de rară, fapt oglindit şi prin preţul solicitat de vânzător şi acceptat de unicul amator: 202 dolari.
Toate preţurile enumerate includ şi cheltuielile de manipulare şi transport, aşa cum au fost ele prezentate de către vânzători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu