miercuri, 30 mai 2012

Expoziţia filatelică din Manchester, 1899

O scurtă notă găsită în numărul 91 (iulie 1899) al prestigioasei publicaţii The London Philatelist face o descriere succintă a colecţiilor de marcă poştală românească prezente la manifestare. Probabil că este mai potrivită redarea textului original:

"Roumania with Moldo-Wallachia.— Mr. VV. Dorning Beckton.—Moldavia: First issue, 54 paras, unused, and 27 p., 54 p., and 108 p., used. Second issue, the 3 values on 5 different papers, unused and used, in single specimens and blocks, including tetee-beche. The subsequent issues up to 1890 in shades, unused, and the different "types" of all values are shown, unused, in blocks or reconstructed blocks, and are fully described, including entire sheets, and evincing much Philatelic study. A close runner-up for the gold medal.
Mr. C. H. COOTE.—A sound collection of this country.
Mr. G. B. DUERST.—A practically complete collection, mainly used, containing
all the known varieties of paper, type, and perforations."


Mi-aş fi dorit să fiu contemporan, pentru a putea admira aceste colecţii...

4 comentarii:

  1. S-ar putea sa mai existe aceste colectii.Cel putin eu asa sper.Iata si cateva informatii despre cei doi colectionari:

    DUERST, George Bartholomew d.1923 age 61. Commercial traveller. Edited Philatelic Journal of Great Britain 1897-99. Co-author, with WD Beckton, of handbook on Greece [1897], and of articles in Philatelic Journal of Great Britain on Rumania. Also wrote on Egypt and Alsace Lorraine. Founded Hanover P.S. Vice-President Manchester P.S.

    Charles Henry Coote (1840–1899) was a librarian at the British Museum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai există din păcate, sunt desfăcute de mult, după moartea lor şi împrăştiate în toată lumea (există unele informaţii despre câteva piese care au aparţinut primelor două colecţii).

      Ștergere
  2. Ce pacat ca nu exista o dovada "vizuala" aceea ce a fost expus atunci. Cred ca o asemenea colectie/exponat ar lasa multa lume cu gura cascata in ziua de azi...Nu e de ici de colo sa reconstruiesti un bloc pe nunate sau o coala sau chiar sa detii una, parca imi si imaginez o coala de 15 bani barba sau sau 50 de bani barba emisiune defectuasa... nu mai pomenesc de un bloc din oricare valoare de cap de bour...Fantastic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu erau nici pe vremea aia coli de "barbă". Doar de 5 parale "cadru spart" din a doua emisiune, de 40 parale tot din a doua, şi coli de Principate (cam cele care se mai păstrează şi astăzi). Şi poate de pe la "favoriţi", coală de 2 parale şi de 20 parale din 1867.

      Ștergere