duminică, 22 aprilie 2012

Ceva ce merită văzut

Încotro ne îndreptăm? Care este drumul pe care va trebui să-l parcurgem în anii următori? La ce răscruce am ajuns şi ce trebuie să facem? Sunt întrebări la care Paddy Ashdown, diplomat britanic de carieră încearcă să dea câteva răspunsuri.
Merită urmărit discursul său, prezentat în cadrul conferinţelor aflate sub auspiciile TED.com. Clipul are subtitrare în limba română, pentru cei care nu stăpânesc bine engleza.

10 comentarii:

  1. O sa-mi iau ragaz ceva mai tarziu sa urmaresc clipul propus de tine, acum am trecut doar sa iti urez o seara faina, si o noua saptamana cu spor! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. El nu spune lucruri noi.Dar ca să le pricepi, trebuie să ai multe cunoştinţe de istorie, politică, sociologie, etc.Relevă axa diacronie-sincronie şi scoate în evidenţă câteva probleme mondiale: relaţionarea prin Internet.Teoria nu e nouă: mă duce cu gândul la două noţiuni fundamentale la "structură" şi la "structuralism".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa este, nu-s lucruri noi, dar recunoaşterea ajungerii la un impas poate fi un pas înainte.

      Ștergere
  3. Max , genul acesta de discurs , de viziune sau cum vrei sa-i spui face parte din marele rahat occidental care a dat faliment.
    Nu dau doi bani pe viziunea acestui om pentru ca este vorba doar despre viziunea bogatilor asupra lumii. 90% din omenire se zbate in saracie si foame in lipsa unui viitor(90% din natiunile lumii traiesc de la o zi la alta) . De la WW II incoace de fapt saracia lumii a crescut nu a scazut (nu va lasati pacaliti de ceea ce inseamna progresul stiintific si tehnologic).
    Este discursul bogatului , a partii bogate a lumii, care-si pune problema pastrarii pozitiei sale dominante in lume. Pentru ei globarizarea inseamna rezolvarea problemelor lor.
    Stii cum se spune prin Moldova ? : rahat cu perje .

    (scuze pentru limbaj, daca deranjeaza)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nu mă deranjează.
      Cred că e pe undeva (cred că pe blogul lui Dan Popa) evoluţia PIB-ului la principalele ţări ale lumii (http://hymerion.ro/). În opinia mea, este unul dintre cei mai buni specialişti din Ro. Plus multe explicaţii făcute pe înţelesul tuturor, legat şi de dezvoltare, şi de sărăcie.
      Cel care sărăceşte cetăţeanul nu este capitalismul, ci statul, ca formă de organizare. Prin esenţa lui, statul are un comportament socialist, de redistribuire a bogăţiei (treabă valabilă şi în SUA şi ţările capitaliste dezvoltate: tot socialism se cheamă).

      Ștergere
  4. Nu plec de aici mult mai optimist cu toate că într-adevăr nu spune lucruri noi !
    Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că merită să vedem partea plină a paharului. Că belelele vin ele şi nechemate.
      Eu îţi mulţumesc pentru vizită.

      Ștergere